24/11/11

L´ORQUESTRA JIMSSON. (1953-1965).

L'Orquestra JIMSSON va ser una de les més importants que van sorgir en aquells anys a L´Espluga de Francolí (Tarragona). Va desenvolupar la seva activitat musical des de 1953 fins l´any 1965. La peça clau del grup va ser un famós trompetista, que amb una forta convicció i energia tocava emulant al famós Roy Etzel. Desafortunadament, no disposem de cap tipus d'enregistrament de les actuacions de l´orquestra.
Des d´aquest BLOG volem demanar informació als lectors, per tal de confeccionar una història més acurada d'aquesta rellevant formació musical. 
Amb el temps, alguns dels integrants van ser cridats per fer el inservible servei militar, i això va suposar la desfeta del grup.
En la fotografia que presentem, el nostre trompetista és el sèptim  per l´esquerra.



L´Orquestra JIMSSON.


Gràcies a la motorització, el trompetista de l´orquestra, Josep Civit, va poder desplaçar-se a les poblacions veïnes de Montblanc, Alcover, etc. per anar aprenent solfeig i música. La trompeta la va adquirir al preu de 900 pessetes. 
Durant les Festes Majors, no els hi va faltar la feina. L´orquestra anava per totes les contrades de la comarca.



Josep Civit amb la seva motocicleta "LANCH"


El nostre trompetista es passejava sovint per la població exhibint la seva motocicleta marca LANCH últim model,  essent  l´enveja de la joventut d´aquells memorables anys 60.



Acrobàcies motoritzades.



Desgraciadament va ser cridat per fer l'insoportable, impresentable i inel·ludible servei militar, per tal de perdre el temps durant uns mesos.
Molt d'aquest temps va passar-lo a l´Hospital General de Tarragona. Allà va aprendre a donar injeccions, i entre punxada i punxada, va deleïtar-se llegint "Hazañas Bélicas",  del famós dibuixant  Boixcar. Aleshores no va tenir massa ganes de tocar la trompeta.




Amb el "traje de luces" i sense la trompeta.


Bé, com hem comentat, volem encoratjar als lectors del BLOG, per fer-nos arribar informació de la famosa Orquestra JIMSSON.

* Hem retrovat la motocicleta LANCH al cap dels anys, i ara al 2014, presenta aquest lamentable aspecte:








Es una llàstima no poder-la restaurar.


1 comentario:

  1. Benvolgut:
    Em dic Josep Loredo, sóc músic a la Cobla La Principal d'Olot, i tinc un blog dedicat a formacions musicals de Catalunya, bàsicament Cobles, Orquestres, Orquestrines i algun Conjunt.
    Et convido a veure fotos i informació de quatre formacions de L'Espluga de Francolí que tinc entrades en aquest blog:
    QUINTET FRANCOLÍ
    DAMIAN'S JAZZ
    LOS MANIÁTICOS DEL RITMO
    JIMSSON
    L'enllaç:
    http://fotosformacionsmusicalsdecatalunya.blogspot.com.es/search/label/L%27ESPLUGA%20DE%20FRANCOL%C3%8D
    Si ho consideres oportú pots divulgar-ho, i si algú es vol posar en contacte amb mi, sigui per comentar-ho o per proporcionar alguna foto més ho pot fer en aquest correu:
    jlm_54@hotmail.com
    Atentament,
    Josep Loredo i Moner

    ResponderEliminar